Hakkımızda
2008 - 2009 öğretim yılı güz döneminde ilk öğrencilerini kabul eden programımız, gelişen haberleşme teknolojilerini yakından takip ederek, günümüzde popüler haberleşme teknikleri bilgilerine sahip, haberleşme teknolojisi ile eğitilmiş ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Elektronik Haberleşme programı; Haberleşme, Dijital Haberleşme, Telefon İletişim Sistemleri, Anten ve Mikrodalga laboratuvarlarında, elektronik haberleşme sistemlerine ilişkin radyo dalgalarının temel özelliklerini, modern telefon santrallerini, Radyo-TV teknolojisini, GSM teknolojilerini ve ağ yapılarını öğrenen, edindiği bilgi ve becerileri elektronik haberleşme sektöründe uygulayabilen, nitelikli ara insan işgücü yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim yapan bir programdır.
Bölümümüz, gelişen haberleşme teknolojilerini yakından takip ederek, günümüzde popüler haberleşme teknikleri bilgilerine sahip olan, haberleşme teknolojisi ile eğitilmiş mezunlar yetiştirmektedir. Bu programda öğrencilerimiz, Dijital – Analog haberleşme kavramları, telefon santrallerinin çalışması, abone bağlantılarının yapılması, bilgisayarlar arası ağ bağlantıları, anten teorisi ve uygulaması, mikrodalga teorisi ve uygulaması, sayısal – örneksel elektronik bileşen ve devreleri, osilatör – yükselteçler ve geri besleme devre sistemleri, telekomünikasyon sinyallerinin ve verilerinin aktarılmasında kullanılan devre ve sistemler konularında bilgi ve deneyim sahibi olurlar.
Mezunlarımız GSM operatörleri, televizyon ve radyo kanalları, telekom firmaları, bu firmalara altyapı hizmetleri veren kuruluşlar gibi haberleşme alanında tüm kamu ve özel kuruluşlarda çok geniş iş imkânlarına sahiptir. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’na katılabilir, başarılı oldukları takdirde eğitimlerine; Mühendislik Fakültelerinin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği gibi bölümlerinde devam edebilirler.