Hakkımızda
Gıda Teknolojisi programının amacı; gıda maddelerinin insan sağlığına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, gıdalarda fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizleri yapan ve yorumlayan, alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip, bağımsız olarak çalışabileceği gibi ekip üyesi olarak da sorumluluk alabilen, gelişen teknolojiyi takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilen, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip ve bilgilerini gelişen teknolojiye göre güncelleyebilen teknik elemanları yetiştirmektir.
Gıda teknolojisi programının hedefi; gıda üretim ve işleme tesislerinde çalışacak teorik ve pratik bilgi birikimine sahip nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.
Misyon: Millî ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştirmek; paydaşlarla işbirliği ve sürekli iyileştirmeyi esas alarak yürüttüğü araştırmalar ve geliştirdiği kalite sistemleri ile bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamaktır.
Vizyon: Sürekli iyileştirme ve paydaş memnuniyetini esas alan, bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmayı önceleyen, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yürüten, nitelikli öğrencilerin tercih ettiği, geliştirdiği eğitim ve kalite yönetim sistemleri ile model alınan bir program olmak.