2011 yılından beri düzenlenen Ulusal Tarım Öğrenci Kongresinin on ikincisi, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Her yıl İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) ile Ziraat Fakülteleri iş birliğinde planlanan ve farklı temalar üzerine organize edilen Ulusal Tarım Öğrenci Kongresinin bu yılki teması “Tarımda Yeşil Dönüşüm” olarak belirlendi. Kongre, 20 – 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Funda RAMAZAN CEVİZ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ konulu poster çalışmasıyla katıldı. Çalışmada öğrencimize Doç. Dr. Emre YAVUZER ve Öğr. Gör. Dr. Şefik TEKLE danışman olarak destek vermiş olup Meslek Yüksekokulumuz başarıyla temsil edilmiştir. Ayrıca Kongrede Öğr. Gör. Dr. Şefik TEKLE’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen “Balık Atıklarından Jelatin, Protein Tozu ve Biyoaktif Peptid Üretimi” konulu projesinin de tanıtımı gerçekleştirilmiştir.