Okulumuz Gıda İşleme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sertan AYTAÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem GÜNDOĞDU’nun organize ettiği teknik ve bilimsel gezide öğrencilerimiz 24/12/2021 tarihinde Kırşehir Şeker Fabrikasını ziyaret ettiler. Bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Şefik TEKLE ve Öğr. Gör. Özkan DOĞAN’nın da eşlik ettiği ziyarette öğrencilerimiz hammadde kabulü, pancarın işlenmesi, ham şerbet eldesi, arıtılması, toz şeker üretimi ve paketleme süreçleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. İşletmeye ait laboratuvar bölümünü de ziyaret eden öğrencilerimiz hammadde ve ürün kalite kontrolleri ile proses kontrollerinde uygulanan kimyasal analizler hakkında da ayrıca bilgi edindiler. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, Kırşehir Şeker Fabrikası İşletmesi Genel Müdürü Sayın Yavuz ERENCE ve ekibi ile de bir süre bilgi alış-verişinde bulunduktan sonra etkinliği tamamladılar. Teknik gezinin gerçekleşmesinde desteklerinden dolayı başta üniversitemiz ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’na, Sayın Yavuz ERENCE nezdinde bizleri misafir eden Kırşehir Şeker fabrikasının tüm çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.