Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Şefik Tekle’nin hazırladığı “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Kategorisi Üniversite Seviyesinde ikincilik ödülüne layık görülmesinin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tekle’yi makamında ağırladı. 20 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen görüşmede Rektör Karakaya, Öğr. Gör. Şefik Tekle’yi başarılarından dolayı tebrik etti.

Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaptığı değerlendirmede emek verildiğinde başarının geldiğini kaydederek netice almanın ilk yolunun gayretten geçtiğini dile getirdi. Gençlerimize yeni ufuklar çizen, vizyon kazandıran TEKNOFEST 2021'den ödülle dönmenin gurur verici olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, Tekle’ye çalışmalarını azimle sürdürmesi tavsiyesinde bulundu. Son olarak Öğretim Görevlimiz Şefik Tekle’ye sadece Türkiye’de değil Dünya da ses getirecek çalışmalar beklediğini ileten Karakaya, akademinin bir amacının da insanlığa faydalı işler yapmak olduğunu söyledi.

Dünya ve insanlığa faydalı teknoloji ile harmanlanmış bilgiyi üretmenin peşinde olduklarını ifade eden Tekle ise, Rektör Karakaya’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.