• Anasayfa
  • KAEÜ
  • E-Posta
  • EN
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Kaman Meslek Yüksekokulu
  • HAKKIMIZDA

    • Genel

      • Misyon
      • Vizyon
      • Kalite Politikası
      • Değerler
      • Meslek Yüksekokulu Müdürleri
    • Meslek Yüksekokul Yönetimi

      • Meslek Yüksekokulu Müdürü
      • Müdür Yardımcıları
      • Meslek Yüksekokul Sekreteri
      • Örgüt Şeması
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
    • Tanıtım

      • MeslekYüksekokulumuz Tarihçesi
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • ÖĞRENCİ

    • Genel

      • Akademik Takvim
      • Öğrenci Bilgi Sistemi
      • AYDEP
      • Ders Bilgi Paketi (Bologna)
      • Sınav/Ders Programları
      • Engelli Öğrenci Birimi
      • Mezun Bilgi Sistemi
      • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
      • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
      • Rehber
      • Öğrenci Toplulukları
    • Mevzuat

      • Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği
      • Lisansüstü Yönetmeliği
      • Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
      • Dikey Geçiş Yönetmeliği
      • Yatay Geçiş Yönetmeliği
      • Tüm Mevzuat
    • Hizmetler

      • Yurt ve Barınma
      • Yemekhane
      • Kütüphane
      • Ahi Kart
      • Aile Sağlığı Merkezi
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Öğrenci Butiği
      • E-Posta
      • Wi-Fi Erişimi
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Ulaşım

      • Şehir İçi Ulaşım
      • Şehir Dışı Ulaşım
    • Dış İlişkiler

      • Dış İlişkiler Ofisi
      • Erasmus
    • Eğitim Merkezleri

      • Sürekli Eğitim Merkezi
      • TÖMER
    • Sosyal Tesisler

      • Havuz
      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Halı Saha
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Aday Öğrenci

      • Tanıtım
      • Kırşehir Hakkında
      • Sanal Tur
      • Tercih (YÖKATLAS)
    • Staj

      • Staj Duyurusu
    • Staj Dosyası
    • Örnek Staj Formu
    • Staj Başvuru Formu
    • Yaz Okulu

      • Yaz Okulu İşlemleri
  • AKADEMİK

    • Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

      • Bilgisayar Teknolojileri Programı
    • Yönetim ve Organizasyon Bölümü

      • Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
    • Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

      • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
    • Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

      • Harita ve Kadastro Programı
    • Elektrik ve Enerji Bölümü

      • Elektrik ve Enerji Bölümü
    • İnşaat Bölümü

      • İnşaat Teknolojisi Programı
    • Elektronik ve Otomasyon Bölümü

      • Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı
    • Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

      • Makine Programı
    • Gıda İşleme Bölümü

      • Gıda Teknolojisi Programı
    • Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü

      • Sondaj Teknolojisi Programı
  • KALİTE

    • Kurumsal

      • Misyon
      • Vizyon
      • Politikalar
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Kalite Komisyonu
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • İSG Komisyonu
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • KAP Hazırlık Süreci

      • KAP Komisyonu
      • KAP Çalışmaları
    • Yönergeler

      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Yönergesi
  • Anasayfa >
  • AKADEMİK >
  • Gıda İşleme Bölümü

Gıda Teknolojisi Programı

  • Hakkımızda
  • Akademik Personel

Hakkımızda


Bilim ve teknolojinin her alanında olduğu gibi Gıda Bilimi ve Teknolojisi de her geçen gün gelişmekte ve artan bir önem arz etmektedir. Bu alandaki gelişmeler gıda üretim ve kontrol aşamalarında çalışacak teknik insan gücüne olan talebi de beraberinde getirmiştir. Ülkemizde eğitim-öğretim yapan Gıda Teknolojisi Programları bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak kurulmuş olan Önlisans Programlarıdır.
Ahi EvranÜniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programınameslek liselerinin
- Ağırlama ve Gıda Teknolojisi,                         - Ev Yönetimi ve Beslenme
- Aile ve Tüketici Bilimleri,                               - Kimya Teknolojisi
- Besin Teknolojisi,                                        - Boya Teknolojisi
- Gıda Teknolojisi,                                         - Yiyecek İçecek Hizmetleri,
- Gıda Kontrol ve Analizleri

Gibi bölümlerinden mezun olanlar sınavsız geçiş hakkından yararlanarak başvurabilirler. Meslek liselerinin sınavsız geçiş hakkına sahip bölümleri dışındaki bölümlerden veya liselerden mezun olanlar/olacaklar YGS-2 puanlarına göre bölümümüzü tercih edebilirler.

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için teorik ve pratik dersleri başarmaları, 2.00/4.00 genel not ortalamasını sağlamaları ve 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlamaları zorunludur. Gıda Teknolojisi Programını bitirenlere ‘’Önlisans Diploması’’ve  ‘’Gıda Teknikeri’’ ünvanı verilmektedir.

2. GIDA TEKNİKERİ 
Gıda Teknikeri, ‘’Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak    üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, gıdalarda fiziksel,    kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapan ve yorumlayan ara meslek elemanı’’ olarak tanımlanmaktadır. Gıda Teknikeri, görevi itibariyle mühendis ile teknisyen arasında bulunan, teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla uygulama becerisine sahip olup, küçük veya orta büyüklükteki işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolü üstlenebilir.

3. AMAÇ
Gıda Teknolojisi programının amacı; öğrencilere gıda sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, teknolojik ilkelere bağlı olarak üretim hattında çalışabilecek gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuvarlarında kalite ve kontrol işlemlerini yapabilecek nitelikte bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Programımızda öğrenim gören öğrencilerimiz gıda endüstrinin talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde bilgiler edinmelerinin yanında, mevcut laboratuvarlarımızda gerekli deneysel çalışmaları yaparak deneyim ve güven duygusu kazanmaktadırlar. Öğrencilerimiz gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, platform testleri, kalite kontrolü, gıda ile ilgili mevzuatlar, işletme kontrolleri gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimiz her dönem çeşitli gıda fabrikalarına düzenlenen teknik ve bilimsel gezilerle teorik ve pratik bilgilerini pekiştirme imkanı bulmaktadırlar.
Bu programda öğrenim görmek isteyen adayların kimya,  biyoloji, mikrobiyoloji, gıda işleme proseslerine ve sayısal yetenek gerektiren konulara ilgili ve yatkın, mesleği icra etmelerine mani olacak bedensel bir engeli olmayan, el yetenekleri iyi, laboratuvar ortamlarında bulunmalarına engel olacak bir hastalığı olmayan, dikkatli, sorumluluk sahibi, araştırmayı seven, yeniliklere açık, üretken ve iş güvenliğine önem veren kimseler olmaları gerekmektedir.

4.İSTİHDAM OLANAKLARI ve MESLEKTE İLERLEME
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, gıda sanayi ile ilgili olarak kamu sektöründe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri ile özel sektördesebze ve meyve, et, süt, tahıl, yağ, meyve suyu ve gazlı içecek sanayisi, hazır yemek firmaları ve özel gıda analiz laboratuvarları gibi çeşitli işletmelerde teknik eleman olarak rahatlıkla çalışabilmektedirler.
Mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından her yıl yapılan Dikey Geçiş sınavına (DGS) girebilmekte ve sınavda başarılı oldukları takdirde başta Gıda Mühendisliği olmak üzere, Beslenme ve Diyetetik, Kimya, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma ve Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji gibi Lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi Lisans Programlarına Geçiş Yönetmeliğine göre İktisat veya İşletme gibi lisans bölümlerine sınavsız geçiş yapmak suretiyle lisans tamamlama hakkına da sahiptirler.

Akademik Personel



Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Sertan AYTAÇ

Adı SoyadıAna Bilim DalıE - Posta Adresi
Dr. Öğr. Üyesi Özlem GÜNDOĞDU Gıda Teknolojisi Pr
Dr. Öğr. Üyesi Sertan AYTAÇ Gıda Teknolojisi Pr
Öğr. Gör. Şefik TEKLE Gıda Teknolojisi Pr
Öğr. Gör. Göktürk ÖZTÜRK Gıda Teknolojisi Pr
Öğr. Gör. Nuri ERCAN Gıda Teknolojisi Pr
Öğr. Gör. Özkan DOĞAN Gıda Teknolojisi Pr



25 Kasım 2021 tarihinde yayınlandı.
FaLang translation system by Faboba
  • Dergiler

    • Ahi Evran Tıp Dergisi
    • Eğitim Fakültesi Dergisi
    • İİBF Dergisi
    • Sağlık Bilimleri Dergisi
    • Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
    • Ziraat Fakültesi Dergisi
    • Gazete Dergi Arşivi
  • Bilgi Sistemleri

    • Öğrenci Bilgi Sistemi
    • Akademik Web Sayfaları
    • Etkinlik Bilgi Sistemi
    • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
    • Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi
    • Ek Ders Otomasyonu
    • İhale Bilgi Sistemi
    • Bologna Bilgi Paketi
  • Birimler

    • BAP Koordinatörlüğü
    • Bilgi Edinme Birimi
    • Engelsiz Öğrenci Birimi
    • Erasmus - Dış İlişkiler Ofisi
    • Kalite Koordinatörlüğü
    • Pilot Üniversite Tarım ve Jeotermal Koordinatörlüğü
    • Pilot Üniversite Sağlık Koordinatörlüğü
    • Kongre ve Kültür Merkezi
    • Pedagojik Formasyon Birimi
    • Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü
    • YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
    • Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
  • İletişim Formları

    • Memnuniyet Bildirim Formu
    • Bilgi İşlem Teknik Destek Formu
    • Yapı İşleri Bakım Onarım Talep Formu
  • Diğer

    • UNİKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi Kullanım Kılavuzları
    • Proxy Kullanım Kılavuzu
    • Gizlilik Politikası
    • KVKK Dokümanları
    • Yemek Listesi
    • Yemek Satış
İLETİŞİM
Telefon : +90 386 280 54 00
Fax :  
E-Posta :
Adres : Hacıpınar Mahallesi 962. Sokak No:1 Kaman/KIRŞEHİR                       
Sosyal Medya
© 2022, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eski Web Sitemiz
Geliştirme Ekibi