Programımız Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü bünyesinde Meyve Sebze İşletmelerinde ara eleman gereksiniminin karşılanması için Gıda Bilimi ve Teknolojisi konusunda, meyve-sebze ürünlerine ağırlık verilerek bilgilendirilip, pratik kazandırılmış teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2018 yılında açılmıştır.

Programımızın amacı gıda sanayiinde meyve sebze işleme sektörüne nitelikli ara kademe iş gücü olarak kabul edilen teknikerlik düzeyinde eğitim vermektedir. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Programı bir önlisans programı olup, program mezunları Meyve Sebze İşleme Teknikeri unvanı almaktadır. 

Programımıza öğrenci kabulu, YÖK tarafından belirlen usuller çerçevesinde TYT puan türü ile yapılmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimiz her yıl ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)' na katılarak başarılı oldukları taktirde, Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği, Tarla Bitkileri Lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca Açıköğretim fakültelerinin uygun gördüğü bölümlerde Lisans eğitimlerini sürdürebilmektedirler.