Kaman Meslek Yüksekokulu 1998-1999 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretime başlamıştır.

Kuruluş aşamasında Teknik Programlar Bölümüne bağlı Gıda Teknolojisi, İnşaat, Mermercilik ve Sondajcılık Programları açılmış, 2002-2003 yılından itibaren ise MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirmesi Projesi, kapsamında Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümüne öğrenci alınmıştır. Okul 2003 yılında Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği Gazi Üniversitesi bünyesine geçerek öğretim faaliyetine devam etmiştir.2006 yılında Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulmasıyla bugünkü durumuna gelmiştir.
Kaman Meslek Yüksekokulu çok kısa zamanda gelişerek yeni bölümleri eğitim öğretime açmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 1. ve 2.öğretim toplam 17 programda faaliyetlerini sürdürmekte olan yüksekokulumuzda toplam 2.215 öğrenci eğitim-öğretime devam etmektedir.
Kaman Meslek Yüksekokulu Hirfanlı Yolu üzerinde bulunan A Blok ve B Blok binalarında toplam 33 derslik ile hizmet vermektedir.
Okulumuzda rektörlükçe görevlendirilenler dâhil olmak üzere toplam 40 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Çok yakın bir zamanda yapılacak atamalarla bu sayı daha da artacaktır. Bugün bünyemizde 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent de görev yapmaktadır.

Ülkemiz meslek yüksekokullarında yaklaşık 70 öğrenciye bir öğretim elemanı düşerken, bizim okulumuzda yaklaşık 55 öğrenciye bir öğretim elemanı düşmektedir. Bu oran üniversite lisans programlarından da daha iyi seviyededir. Bu bizim Kaman Meslek Yüksekokulumuza yani öğrencilerimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir.

Yüksekokulumuz A ve B Blok olmak üzere iki binada eğitim-öğretim hizmetleri vermektedir. A Blokta bilgisayar dersleri uygulamaları için toplam 5 adet PC Laboratuvarı, 1 adet Sayısal Tasarım Laboratuvarı, 1 adet Eğitim Setleri Laboratuvarı, 1 adet Fiber Optik Haberleşmesi Laboratuvarı, 1 adet Kart Montaj Odası, 1 adet Yenilenebilir Enerji Sistemleri Laboratuvarı, 1 adet Elektrik Laboratuvarı, 1 adet Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi, 1 adet Doğaltaş mozaik Atölyesi, 1 adet Doğaltaş Analiz Laboratuvarı, su sondaj makinesi ekipmanlarının bulunduğu atölye bulunmaktadır.
B Blokta bilgisayar dersleri uygulamaları için toplam 20 adet PC'den oluşan 1 adet PC Laboratuarı, Gıda Teknolojisi Programı için Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı ve Gıda İşleme Laboratuvarı olmak üzere toplam 3 adet ve İnşaat Teknolojisi programının çizim derslerinde kullanılmak üzere Teknik Çizim Laboratuvarı ve Beton Laboratuvarı olmak üzere B Blokta toplam 6 adet laboratuvar bulunmaktadır

Kredi Yurtlar Kurumu (Yurtkur) tarafından kız ve erkek öğrencilerin barınma ihtiyaçları için yeterli kapasitede yurt bulunmakta ve kafeterya hizmetleri verilmektedir.

DGS Sınavı ile 4 Yıllık Fakültelere geçiş yapılabilmektedir. Eğitim dili Türkçe'dir.